Kapitalfond køber sig ind i Blue Idea

Kapitalfonden VækstPartner Kapital køber sig ind i Blue Idea. Målet er at gøre den silkeborgensiske SMS-virksomhed til Nordens førende udbyder af kritiske SMS-services.

 

Kapitalfonden VækstPartner Kapital (VPK) med hovedsæde i Ry køber 70 procent af aktierne i den silkeborgensiske SMS-virksomhed Blue Idea.

 

Investeringen skal være startskuddet på en ambitiøs vækststrategi, hvor målet nu og her er at gøre Blue Idea til Nordens førende aktør inden for kritiske SMS-services.

 

- Vi er lykkedes med at skabe en succesfuld virksomhed på det danske og svenske marked ved benhårdt at fokusere på vores kerneprodukt; SMS-services. Men vores produkt rummer også et stort, internationalt potentiale. Derfor har vi længe været på udkig efter en partner, som forstår vores produkt og vores marked, og som ser det samme internationale potentiale i Blue Idea som os selv, og som samtidig kan bidrage med at realisere vores ambitiøse vækstmål – alt det får vi i VPK, siger Flemming Bøgely, stifter af Blue Idea.

 

Efter handlen ejer Flemming Bøgely fortsat 30 procent af virksomheden og vil også fortsat stå i spidsen for Blue Idea som adm. direktør.

 

40 millioner SMS’er

De fleste danskere modtager løbende SMS’er via Blue Idea – uden Blue Idea dog er synlige for modtagerne.

 

Virksomhedens kerneprodukt er nemlig en platform, der gør det muligt for virksomheder at have opdaterede telefondata på deres kunder, så de løbende har mulighed for at kommunikere med kunderne via SMS. Løsningen gør det også muligt for myndigheder at kommunikere med personer i udvalgte geografiske områder – eksempelvis når der bliver lukket for vandet eller varmen i forbindelse med vedligeholdelse.

 

Blue Idea servicerer blandt andet hele den kommunale energisektor i Danmark samt en lang række store og mellemstore virksomheder, forsikringsselskaber, boligselskaber og andre organisationer, som har behov for at kommunikere hurtigt via sms med deres kunder.

 

Hvert år udsender Blue Idea over 40 millioner SMS’er på vegne af sine kunder.

 

Aktiv investor

Det er netop Blue Ideas stærke position på det danske og svenske marked, der har fået VækstPartner Kapital til at købe sig ind i virksomheden.

 

- Vi fokuserer på BtB-vækstvirksomheder med en omsætning på 10-75 millioner kroner, som er markedsledende inden for en niche. Og her passer Blue Idea spot on. Udover at Blue Idea har skabt et værktøj, der er super simpelt at anvende, og som rummer et stort potentiale, så har Flemming og resten af teamet også skabt en forretning, hvor kunderne taler rigtig positivt om Blue Idea. Det har været særdeles positivt at tale med mange af Blue Ideas kunder, siger Jon Risvig, partner i VækstPartner Kapital.

 

VækstPartner Kapital bliver en aktiv investor, og kommer til at være tæt på de strategiske beslutninger fremadrettet.

 

- Vi kommer ikke til at være en del af den daglige drift, men vi bliver en ekstraordinært aktiv investor, hvor vi kommer til at bidrage med den nødvendige knowhow, der skal til for at internationalisere Blue Idea samt styrke organisationen med flere stærke profiler og arbejde mere professionelt med vækststrategien. Vi tror på, at vi i fællesskab kan løfte Blue Idea til nye højder, siger han.

 

Blue Idea blev stiftet i 2009 af Flemming Bøgely og beskæftiger i dag 12 medarbejdere i Danmark og Sverige. Virksomheden omsatte i seneste regnskabsår for godt 25 millioner kroner.